מרכיבים
2 עגבניות בשלות מקולפות (חורצים צלב עמוק בראש העגבניה ומכניסים לשתי דקות למים רותחים. מוציאים ומעבירים למים קרים לדקה, ומקלפים בקלות)
2 מלפפונים, קצוצים גס
1 בצל מקולף, חצוי
1 פלפל אדום או ירוק, חתוך גס
1/2 פלפל ירוק חריף, קצוץ גס
4 שיני שום
1/4 כוס שמן זית
1/4 כוס חומץ שרי או חומץ בן יין אדום
1.5 כפיות מלח
1/4 כפית פלפל שחור
אופן ההכנה
- במעבד מזון או בלנדר מערבבים למשך 10 דקות את העגבניות, המלפפונים, הבצל, הפלפלים והשום.
- מעבירים דרך מסננת דקה ונפטרים מהשאריות.
- מחזירים את הנוזל המסונן למעבד המזון, ומוסיפים שמן זית, חומץ, מלח ופלפל. מערבבים 2-3 דקות.
- מעבירים לקערה ומניחים במקרר ל-3 שעות לפחות.
- מגישים בקערות אישיות עם 2 קוביות קרח, שלוק של שמן זית וקצת ירוקים רעננים. המהדרין יגישו בצד גם קרוטונים.
עוד מנות קיץ צוננות:
סלט תאילנדי מרענן
סלט שוק יווני
סלט מקסיקני של קינואה ותירס צלוי