כשהתירס בשיא עונתו הוא לא צריך הרבה. כמה דקות מכל צד על הגריל או מחבת פסים, משיחות ספורות של רוטב חמאתי, עם קצת סויה ושום לטעמי אוממי חזקים, והחיים פתאום הרבה יותר יפים. מתכון קליל אך משגע
מרכיבים
4 קלחי תירס טרי, עדיף מזן מתוק כמו גילי
מעט שמן זית
2 שיני שום מגוררות דק
שורש ג׳ינג׳ר 2 ס״מ, מגורר דק
2 כפות רוטב סויה
50 גרם חמאה רכה
מיץ מחצי לימון
נענע לקישוט
אופן ההכנה
מלהיטים על אש גבוהה מחבת פסים משומנת היטב. אם יש לכם גריל בחצר, אפילו יותר טוב.
מושחים כל קלח במעט שמן זית, ומניחים על המחבת הלוהטת (לא נורא אם נשאר כמה שערות, הן נצרבות מהחום).
צולים כמה דקות מכל צד, עד שכל צידי הקלח נצרבים ומקבלים צבע שחום יפה.
בינתיים מכינים את רוטב החמאה. מערבבים יחדיו את כל מרכיבי הרוטב מלבד הנענע, עד שהוא מתאחד ומקבל את צבע הסויה.
מעבירים את התירס לצלחות הגשה או מגש, ומברישים אותם בנדיבות ברוטב החמאה.