מרכיבים
500 גרם פסטה, מבושלת לפי הוראות היצרן (אני מעדיפה פסטה קצרה לפשטידה הזאת, אבל גם אטריות ארוכות יתאימו)
1 ביצה
1 גביע קוטג׳ או גבינה לבנה
250 גרם פירורי עמק או מוצרלה או פטה או שילוב שלהם
1/2 כפית מוסקט מגורר
מלח ופלפל שחור
100 גרם פרמז׳ן
שמן זית או חמאה לשימון התבנית
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מסננים את הפסטה המבושלת ומעבירים לקערה גדולה.
- מוסיפים ביצה, ואת כל הגבינות פרט לפרמז׳ן.
- מוסיפים מוסקט, מלח ופלפל ומערבבים היטב.
- משמנים תבנית מלבנית בינונית או תבנית אינגליש קייק, ויוצקים לתוכה את תערובת הפסטה והגבינות.
- מגררים מעל את הפרמז׳ן, ואופים כ-45 דקות עד שהפשטידה מזהיבה והבית מתמלא בניחוחות משגעים.
- מוציאים מהתנור ומחכים לפחות רבע שעה לפני שמתנפלים.
עוד מתכונים שהילדים לא יפסיקו לזלול:
פיצה מהירה עם בצק פטנט בלי התפחה
שניצלונים היסטריים מצופים בשבבי בייגלה מלוח
חצאי ביצים קשות ממולאות