מרכיבים
20 בישקוטים (הקנויים עושים עבודה מצויינת)
250 מ״ל קפה (אני מכין כוס נספרסו במכונה ומשלים עם מים פושרים)
4 כפות סוכר
500 גרם גבינת מסקרפונה
כפית תמצית וניל
100 מ״ל שרי מתוק (אפשר גם בלי)
קליפה מגוררת ומיץ מתפוז אחד
50 גרם קקאו משובח או 100 גרם שוקולד מריר לקישוט
אופן ההכנה
- בתבנית מלבנית לעוגה (25 על 32 ס״מ) מסדרים את הבישקוטים בצפיפות.
- מוסיפים לקפה 2 כפות סוכר, ויוצקים מעל הבישקוטים באופן אחיד.
- בזמן שהקפה נספג בבישקוטים, מקציפים את המסקרפונה בקערה גדולה עם יתרת הסוכר (המסקרפונה קשוחה, אז כדאי להשתמש במיקסר יד חשמלי).
- מוסיפים את תמצית הווניל למסקרפונה, ותוך כדי המשך ההקצפה מוזגים פנימה את השרי. אם לא משתמשים בשרי מוזגים כמחצית מכמות מיץ התפוזים, כדי להקליל ולאוורר את המרקם של המסקרפונה.
- מוזגים את שארית המיץ על הבישקוטים.
- בעזרת לקקן מורחים את המסקרפונה בעדינות מעל שכבת הבישקוטים.
- מסיימים בשכבה דקה של קקאו או שמגררים שוקולד מריר מעל המסקרפונה.
- מפזרים גם את קליפת התפוז המגוררת ומעבירים למקרר להתייצבות, שעתיים לפחות.
- מגישים בקוביות גדולות, כמו באיטליה, בלי גינוני כבוד. מקשטים בקצת נענע אם רוצים.
מתכונים שישלימו לכם ארוחה איטלקית כהלכתה:
ברוסקטה עם עגבניות בשלות ובצל סגול
פסטה עם עגבניות שרי צלויות ואפונת גינה
סלט קפרזה מהאגדות עם רוטב בלסמי מצומצם