מרכיבים
1/2 כוס סוכר חום
2 ביצים גדולות
1/3 כוס שמן קנולה או שמן ניטרלי אחר
1 ורבע כוסות קמח לבן
1/2 כפית קינמון טחון
1 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית מלח
2 כוסות זוקיני או קישוא, קצוץ בפומפיה וסחוט מנוזלים
1/2 כוס שוקולד צ'יפס (אופציונלי. בעיניי זה יותר טעים ובריא בלי)
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-180.
- בקערה גדולה טורפים היטב את הסוכר עם הביצים, והשמן.
- בקערה נפרדה מערבבים קמח, קינמון, אבקת אפייה ומלח.
- מוסיפים את המרכיבים היבשים לקערת הרטובים, ומקפלים אותם פנימה לתערובת מעט גושית.
- מוסיפים את הזוקיני והשוקולד (אם משתמשים), ומאחדים עם התערובת. חשוב לא לערבב יותר מדי.
- משמנים תבנית של 12 מאפינס, ומחלקים את התערובת באופן שווה.
- אופים במשך כ-20 דקות, עד שהמאפינס מזהיבים, ונזהרים לא לייבש אותם. זה קורה מהר!
- מצננים כמה דקות לפני שמחלצים מהתבנית.
עוד מאפים הורסים:
עוגת הדבש האגדית של סבתא נורית
קאפקייקס שוקולד עם ציפוי אלוהי
מאפינס תירס עם פטה ותימין