מרכיבים
2 כוסות קמח לבן (אפשר להמיר חצי מהכמות בקמח מלא אם אוהבים)
1/2 כפית מלח
1 כפית אבקת סודה לשתייה או אבקת אפייה
1 כוס ריוויון
2 כפות שמן זית
רוטב עגבניות ביתי או קנוי
150 גרם פתיתי עמק או מוצרלה
תוספות שאוהבים (אצלנו זיתים, פטריות, בצל סגול ואנשובי)
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- אם משתמשים ברוטב עגבניות ביתי, מכינים אותו קודם.
- מכינים את הבצק: מערבבים קמח, סודה לשתייה ומלח בקערה גדולה. מוסיפים ריוויון ושמן, ולשים עד שנוצר בצק אחיד.
- מחלקים את הבצק לשני כדורים שווים, ומרדדים כל אחד על גבי משטח עבודה מקומח לעיגול בעובי אחיד, לא דק מדי (4-5 מ״מ).
- מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה, ומורחים שכבה דקה של רוטב עגבניות על הבצק.
- מפזרים פירורי גבינה בנדיבות, ואת התוספות שאוהבים.
- אופים כרבע שעה, עד שהשוליים מזהיבים והגבינה מותכת. מתאפקים לא לטרוף עד שהגבינה מצטננת מעט. בתיאבון.
עוד קלאסיקות שילדים אוהבים:
פיצה פיתה על הגז
לזניה צמחונית עם מלא ירקות
ארנצ׳יני – כדורי אורז וגבינה מטוגנים ומושלמים
גלגלי פיצה נפלאים שכל המשפחה טורפת