מרכיבים
1.5 כוס אורז
4 פלפלים אדומים גדולים
חצי כפית פפריקה
חצי כפית כמון
חצי כפית אבקת שום
1 בצל קצוץ
1 ליטר מיץ עגבניות
אופן ההכנה
- מטגנים את הבצל עד שהוא הופך זהוב. מוסיפים את האורז ואת התבלינים ומטגנים עוד חמש דקות (ניתן להוסיף בשלב זה גם בשר טחון).
-
מניחים את הפלפלים (ללא הראשים) בסיר וממלאים כל אחד בתערובת האורז והתבלינים עד לשני שליש מגובה הפלפל.
-
מוסיפים את מיץ העגבניות לסיר (כולל כף אחת לתוך כל פלפל).
- מרתיחים ומבשלים על אש קטנה עד שהאורז רך (כארבעים דקות).
עוד מתכונים שרק נשמעים מסובכים:
פסטה בהכנה ביתית, גם בלי מכונת פסטה
ברוסקטה עם עגבניות בשלות ובצל סגול
סלט קפרזה מהאגדות עם רוטב בלסמי מצומצם