מרכיבים
1.5 כוסות חלב
1.5 כוסות מים
1 כוס פולנטה (קמח תירס). אם רוצים להגדיל ראש ולעשות את המתכון קצת יותר בריא אפשר להמיר חצי מכמות הפולנטה בגרגרי תירס טריים טחונים גס
1/2 כוס פרמז׳ן מגורר
30 גרם חמאה
מלח ופלפל שחור
שמן זית להברשה
אופן ההכנה
- בסיר מביאים לרתיחה על אש בינונית את המים, החלב, והפולנטה (או הפולנטה והתירס הטרי). מתבלים במלח ופלפל שחור.
- מערבבים ללא הפסקה את הפולנטה בעזרת כף עץ, כדי שלא תישרף, עד שהיא מסמיכה ונפרדת מהדפנות (10-15 דקות).
- מוסיפים לפולנטה את הפרמז׳ן והחמאה ומערבבים אותם עד להטמעה מלאה.
- משמנים תבנית אינגליש קייק, ויוצקים לתוכה את הפולנטה. מניחים לה להתקרר ולהתייצב, כשעה.
- מחממים תנור ל-250 מעלות, מניחים בתבנית נייר אפיה ומשמנים אותו.
- מוציאים את הפולנטה שהתייצבה בינתיים למשטח עבודה, וחותכים לרוחב למקלות אחידים.
- מניחים את המקלות בתבנית, ומברישים אותם בשמן זית.
- אופים עד שזהובים ויפהפיים, בערך רבע שעה.
- אוכלים עם שמנת חמוצה, קרם פרש, מיונז ביתי או כל דבר שאתם אוהבים לאכול איתו את הצ׳יפס שלכם.
עוד מתכונים מדליקים שילדים אוהבים:
שניצלים אפויים מטופו שמרגישים כמו הדבר האמיתי
לזניה צמחונית עם מלא ירקות
גלגלי פיצה נפלאים שכל המשפחה טורפת