מרכיבים
500 גרם פסטה שאתם אוהבים
80 גרם חמאה (דיר בלאק, לא לחסוך!)
1 כוס שמנת
1 שן שום כתושה
1 וחצי כוס גבינת פרמזן מגוררת
רבע כוס עלי פטרוזיליה קצוצים
אופן ההכנה
- בסיר גדול עם הרבה מים ומלח מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.
- ממיסים את החמאה על אש נמוכה. מוסיפים את השמנת ומערבבים למשך חמש דקות.
-
מוסיפים את השום והפרמז'ן, מגבירים את החום ומערבבים בזריזות.
-
מוסיפים את הפטרוזיליה ואת הפסטה המוכנה, עם כחצי כוס מנוזלי הבישול.
- מערבבים במשך דקה נוספת ומגישים מיד, עם הרבה פרמז'ן מעל.
עוד מתכונים מאיטליה:
ברוסקטה עם עגבניות בשלות ובצל סגול
ריזוטו למתחילים
קינוח טרופי-איטלקי מושלם: פנקוטה מנגו מרעננת