הכנת פסטה בבית אמנם דורשת קצת עבודה, אבל התמורה שווה את הניקיון שאחרי. קבלו מתכון להכנת פסטה טרייה בבית בכמה צעדים פשוטים, גם אם אין לכם מכונת פסטה
מרכיבים
2 כוסות קמח
חצי כפית מלח
3 ביצים גדולות ועוד שני חלמונים
רבע כוס שמן
שתי כוסות מים
אופן ההכנה
ערבבו במזלג את הקמח והמלח בקערת מיקסר.
הוסיפו את הביצים והפעילו את המיקסר עם וו ללישת בצק על מהירות איטית. הוסיפו שמן ומים בסבלנות ובצעדים קטנים עד לקבלת גוש בצק אחיד, גמיש ולא דביק מדי (ניתן להוסיף עוד קמח אם הבצק עדיין דביק).
אם יש לכם מכונת פסטה: העבירו במכונת פסטה כחמש פעמים, תוך שאתם מצרים את הפתח בכל פעם. הניחו את עלה הפסטה הארוך על השולחן, חלקו לחתיכות שוות וחתכו לרצועות דקות.
אם אין לכם מכונה: רדדו את הבצק בסבלנות על גבי משטח עבודה מקומח, עד שהוא בעובי אחיד.