מרכיבים
1 וחצי כוסות אורז ארבוריו (אורז ייעודי וריזוטו)
1 ליטר ציר עוף
חצי כוס יין יבש
1 בצל קצוץ (חצי כוס)
3 כפות חמאה
1 כף שמן זית
רבע כוס גבינת פרמזן מגורדת
1 כף פטרוזיליה קצוצה
מלח לפי הטעם
אופן ההכנה
- מרתיחים את ציר העוף ומנמיכים את הלהבות.
-
בסיר אחר מחממים את השמן עם כף חמאה על אש בינונית. כשהחמאה נמסה מוסיפים את הבצל. מערבבים למשך 2-3 דקות.
-
מוסיפים את האורז ומערבבים בעזרת העץ, מבלי שהאורז ישחים. מוסיפים את היין ומערבבים עד שהנוזל מתאדה.
-
מוסיפים בהדרגה את ציר העוף לתערובת. מערבבים באופן תדיר בהתחלה, ולאחר מכן ניתן להשאיר לבישול עד שהאורז כמעט יבש ומוכן (20-25 דקות).
-
כשהאורז מוכן מערבבים אותו עם שתי כפות נוספות של חמאה, גבינת הפרמזן והפטרוזיליה. מוסיפים מלח לפי הטעם.
עוד מתכונים מנצחים מאיטליה:
פיצה במחבת מבצק עם פטנט
ארנצ׳יני – כדורי אורז וגבינה מטוגנים ומושלמים
פסטה עם עגבניות שרי צלויות ואפונת גינה