מרכיבים
350 גרם במיה
4 כפות שמן זית
5 שיני שום, קלופות וקצוצות
1 פלפל ירוק חריף, קצוץ
2 עגבניות בשלות, חתוכות לקוביות
מלח גס ופלפל שחור
אופן ההכנה
- שוטפים היטב את תרמילי הבמיה, וקוטמים את הגבעול שלהם בזהירות, מבלי לפגוע בתרמיל. מניחים את הבמיה בשמש עד לייבוש מלא, כשעתיים.
- מחממים שמן זית במחבת גדולה וכבדה, ומטגנים את השום והפלפל החריף תוך כדי ערבוב כדקה.
- מוסיפים את הבמיה ומקפיצים 3-4 דקות. מוסיפים את העגבניות לעוד כמה דקות תוך כדי הקפצה.
- מתבלים במלח גס ופלפל שחור ואוכלים כמה שיותר מהר, לפני שהבמיה הקריספית סופחת יותר מדי נוזלים מהעגבניות.
עוד סלטים טעימים:
סלט גרגרי חומוס, עגבניות וקישואים קלויים
סלט תאילנדי מרענן
סלט קפרזה מהאגדות עם רוטב בלסמי מצומצם