גם מי שלא טבעוני יעוף על המתכון הקליל הזה למוס אוורירי ונפלא, שמבוסס על הקצפת נוזלי השימור של גרגרי חומוס (!). אז חוץ מלהיות טבעוני, הוא גם הרבה פחות משמין מהמוס שוקולד המסורתי
מרכיבים
100 גרם שוקולד מריר
2 כפות סוכר
נוזלים מסוננים מפחית שימורים של גרגרי חומוס (כן כן, ממש כך)
כפית תמצית וניל (לא הכרחי)
אופן ההכנה
במיקרוגל או בקערת בן מארי ממסים את השוקולד המריר יחד עם הסוכר, ומניחים להצטנן.
מקציפים את הנוזלים המסוננים של גרגרי החומוס, עד שהם מתייצבים, ממש כמו קצפת אמיתית, עדינה ואוורירית.
מקפלים לתוך הקצפת בעדינות את השוקולד, ומוסיפים כפית תמצית וניל, אם רוצים (אני באופן אישי פחות אוהב, אבל יש מי שזה עושה לו טוב).
מוזגים את המוס לקעריות הגשה ומעבירים להתייצבות במקרר, ל-4 שעות לפחות.