מרכיבים
250 גרם גרגרי חומוס קטנים, מושרים ללילה בהרבה מים
2 קלחי תירס טריים (עדיף מזן גילי הסופר-מתוק)
1 קולורבי
1 פלפל ירוק חריף, קצוץ
כוס אפונה עדינה קפואה, חלוטה במים רותחים
1 לימון
שמן זית
מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה
- מסננים את גרגרי החומוס, שוטפים היטב ומבשלים בסיר גדול עם הרבה מים עד לריכוך, בין שעה לשעתיים. נזהרים לא לרכך מדי, שתהיה קצת התנגדות בנגיסה. מסננים ומעבירים לקערה גדולה.
- מעל קערת החומוס מסירים באמצעות סכין חדה את גרגרי התירס מהקלחים.
- קולפים קולורבי, וחותכים לגפרורים דקים, באמצעות מנדולינה או ידנית. מוסיפים לקערה יחד עם הפלפל הירוק הקצוץ והאפונה החלוטה.
- מגרדים גס את קליפת הלימון באמצעות ומוסיפים יחד עם המיץ מהלימון.
- מתבלים בשפע שמן זית, מלח ופלפל שחור.
עוד סלטים מרעננים:
סלט חיטה, שומר ואפרסק צלוי
סלט שוק יווני
סלט גרגרי חומוס, עגבניות וקישואים קלויים