מרכיבים
14 דפי לזניה (כולל שניים אקסטרה למילוי החורים)
2 כפות שמן זית
1 כוס בצל קצוץ
3 שיני שום קצוצות
2 קישואים/זוקיני בגודל בינוני
2 פרוסות דלעת חתוכות לקוביות
350 גרם פלפל אדום צרוב וקצוץ
800 גרם עגבניות מרוסקות
1 חבילת קוטג׳ או ריקוטה
2 ביצים גדולות
60 גרם גבינת פרמזן
230 גרם גבינת מוצרלה
שמן זית
מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה
- אם השתמשתם בדפי לזניה ללא צורך בבישול, דלגו על שלב זה. אם לא, בשלו את דפי הלזניה לפי הוראות היצרן. הוסיפו לסיר שתי כפות שמן זית כדי שהדפים לא ידבקו זה לזה. יבשו את הדפים על נייר אלומינום.
- חממו שמן זית על אש בינונית והוסיפו את הבצל תחילה למשך חמש דקות, ולאחר מכן את השום, הדלעת והזוקיני.
- כעבור שבע דקות הוסיפו את העגבניות המרוסקות, עם מלח ופלפל לפי הטעם. בשלו עד שהנוזל מצטמצם לחצי.
ערבבו את הגבינות עם הביצים וקורט מלח.
- סדרו בתבנית את הירקות תחילה, מעליהם שכבה של ארבעה דפי לזניה ומעליה את מילוי הגבינה. סיימו עם שכבה הכוללת גם את הירקות וגם את הגבינות.
- חממו למשך 20 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עם כיסוי של נייר אלומיניום. לאחר מכן הסירו את הנייר וחממו למשך 15 דקות נוספות.
- תנו ללזניה לנוח עשר דקות לפני ההגשה.
עוד מעדנים מארץ המגף:
גלגלי פיצה נפלאים שכל המשפחה טורפת
סלט פתיתים, ירקות צלויים ושרימפס
ארנצ׳יני – כדורי אורז וגבינה מטוגנים ומושלמים