מרכיבים
שמן שומשום לטיגון
1 בצל, קצוץ דק
3 כרישות (החלק הלבן), קצוצות דק
2 גזרים, קצוצים דק
1 קולורבי, קצוץ דק
2 גבעולים בצל ירוק, קצוצים דק
4 שיני שום, קצוצות דק
½ חבילה נבטים סיניים
150 גרם טופו, קצוץ לקוביות קטנות
3 כפות רוטב סויה
1 כף רוטב דגים
מלח ופלפל שחור
20 דפי אורז עגולים (אפשר גם מרובעים, כמובן, אבל הוראות הגלגול מתייחסות לעיגול)
לרוטב
1 כפית חמאת בוטנים
100 מ"ל רוטב סויה
כף חומץ אורז (לא חובה)
כף שורש ג'ינג'ר מגורר
מיץ מחצי לימון
אופן ההכנה
- במחבת גדולה ועמוקה מחממים שמן שומשום על אש גדולה, כך שיכסה את כל פני המחבת.
- מקפיצים את הבצל, הכרישות והגזרים כ-5 דקות, עד שמקבלים צבע.
- מוסיפים את הקולורבי, הבצל הירוק והשום הקצוץ, ומקפיצים עד שמתחיל להפיץ ריח. מוסיפים את הנבטים תוך כדי ערבוב, עד שהם נטמעים בתערובת הירקות. מעבירים לקערה.
- באותה מחבת מוסיפים מעט שמן שומשום ומטגנים את הטופו עד שמשחים מעט.
- מחזירים למחבת את תערובת הירקות, מוסיפים את רוטב הסויה ורוטב הדגים, מלח ופלפל ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול. מניחים בצד להצטנן.
- ממלאים מים פושרים בכלי שיכול להכיל את דפי האורז.
- לוקחים דף, וטובלים אותו במים במשך 10 שניות. מניחים את הדף על משטח עבודה נקי ומעבירים עליו את היד בתנועת ניגוב כדי לנקז שאריות מים.
- מניחים כף נדיבה של התערובת המצוננת בשליש הקרוב אליכם. מתחילים לקפל מהקצה הקרוב אליכם, וכשהתערובת מכוסה מקפלים מהצדדים כלפי המרכז. ממשיכים לקפל עד הסוף, ומקפידים שיהיה מהודק.
- מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב. מניחים את קערית הרוטב במרכז הצלחת, וסביבה את הרולים. מתנפלים.
עוד מתכונים לחגיגה האסיאתית:
סלט תאילנדי מרענן
פאד תאי עוף כמו בתאילנד
סלט קינואה, מלפפון וגזר בניחוח אסיאתי