אצלי בבית מטורפים על פטריות מלך היער. המרקם הבשרני שלהן הופך אותן למשהו שתמיד כיף לנעוץ בו את השיניים, והעובדה שקל כל כך פשוט לזרוק אותן על מחבת פסים הופכת את הפטריות האלה לארוחת ערב מושלמת שגם הילדים אוהבים. נסו להגיש אותן לילדים ותראו איך הם עפים.
מרכיבים
4 פטריות מלך היער
שמן זית
מלח ופלפל שחור
רוטב עגבניות ביתי (לא חובה)
אופן ההכנה
- חוצים את הפטריות לאורך, ושוב כל חצי כך שייווצרו רבעים בצורת מקלות. ככה קל ומהיר יותר לצרוב אותן מאשר בחצאים.
- מחממים שמן זית על גבי מחבת פסים. כשהיא לוהטת צורבים את רבעי הפטריות כ-3 דקות מכל צד. כדאי לתת עוד שלוק של שמן זית בזמן הצלייה, רק שלא יהיו צמאות מדי.
- מתבלים במלח גס ופלפל שחור, כי באמת שלא צריך שום דבר מעבר לזה.
- מעבירים לצלחת, ואם יש מקשטים בקצת רוטב עגבניות ביתי, שנותן חמיצות נהדרת לכל העסק, או לצד שמנת חמוצה או קרם פרש. טורפים מיד.
צריכים עוד כמה מנות צמחוניות?