המתכון הכי טוב שאני מכיר למג'דרה הוא זה שמופיע בספר המצויין "בלדי" של דוחול ספדי ומיכל וקסמן. במתכון של ספדי הנצרתי, המג'דרה מבוססת על בורגול ועדשים, ועיקר הטעם מגיע מקירמול ארוך של הבצל בשמן זית.
אני החלפתי את הבורגול בחיטה שאהובה עלי מאוד, והוספתי גם קצת כורכום בשביל אקסטרה טעם וצבע. גם חתכתי בחצי את כמות השמן, אבל אם אתם לא מודאגים מהקלוריות מוזמנים ללכת על כוס שמן זית.
מרכיבים
4 בצלים קצוצים לקוביות
חצי כוס שמן זית
כוס עדשים שחורות, שטופות
כוס חיטה, שטופה
כף כורכום
מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה
- בסיר רחב מביאים לרתיחה את הבצל ושמן הזית. מכסים את הסיר, ומבשלים בסבלנות על אש קטנה עד שהבצל מתקרמל. מערבבים מדי פעם ונזהרים שהבצל לא יישרף.
- בסיר נפרד מכינים את העדשים. מכסים בהרבה מים ומביאים לרתיחה. מכסים את הסיר ומבשלים ברתיחה מתונה כחצי שעה. העדשים צריכת להיות רכות אך עדיין נגיסות.
- במקביל מבשלים באותו אופן גם את החיטה בסיר נפרד (אפשר לקחת סיכון ולבשל אותה יחד עם העדשים, אבל זה הימור כי זמני הבישול עשויים להשתנות). לחיטה לוקח בין 30 ל-40 דקות להתבשל.
- מאחדים בתוך סיר הבצל את העדשים והחיטה, מוסיפים כף כורכום, מלח ופלפל שחור לפי הטעם, מערבבים היטב ומניחים לספיגת טעמים כחצי שעה.
- אוכלים חם או בטמפרטורת החדר.