מתכון מרענן שהוא כל כולו שילוב של מרקמים, צבעים וטעמים: המתיקות הנהדרת של אפרסק צלוי, עם הטעם האגוזי של חיטה והאניסיות הקרנאצ׳ית של השומר. וחוץ מזה – רק תראו כמה שהוא יפה
מרכיבים
1 כוס חיטה
2 אפרסקים מוצקים
1 שומר
1 פלפל ירוק חריף
חופן עלי נענע
שמן זית
מיץ מלימון אחד
מלח גס ופלפל שחור
חצי כוס צנוברים קלויים
אופן ההכנה
שוטפים היטב את החיטה בקערה, עד שהמים מפסיקים להיות עכורים. מסננים, ומרתיחים בסיר גדול עם הרבה מים. מכסים, ומבשלים ברתיחה מתונה כחצי שעה, עד שהחיטה רכה אך עדיין נותנת פייט בנגיסה.
בינתיים מחממים מחבת פסים על אש גדולה. חוצים את האפרסקים ומושחים אותם במעט שמן זית, ומפזרים מעט מלח גס. מניחים על המחבת כאשר הקליפה כלפי מעלה, וצורבים במשך 5-7 דקות עד שהאפרסקים מקבלים סימני צריבה יפים. מצננים וחותכים לקוביות.
פורסים את השומר לפרוסות דקות ככל האפשר, וכך גם את הפלפל החריף ועלי הנענע.
בקערה גדולה מאחדים את החיטה, האפרסקים, השומר, הפלפל החריף והנענע.