יש הרבה מתכונים לסלט תירס, אבל דווקא זה הבסיסי והקל הוא גם האהוב ביותר על בני הבית. השתדלו להכין אותו כשהתירס בעונתו, אז קשה להתחרות בטעמם המתוק של הגרגרים
מרכיבים
6 קלחי תירס
2 כוסות עגבנות שרי חצויות
250 גרם מוצרלה או פטה
כוס וחצי עלי בזיליקום קצוצים
חופן בצל ירוק קצוץ (רק אם אוהבים)
3 כפות חומץ לבן
מלח ופלפל
רבע כוס שמן זית
אופן ההכנה
בקערה קטנה מערבבים את החומץ עם שתי כפיות מלח ומעט פלפל. מוסיפים בהדרגה את שמן הזית.
מגרדים את קלחי התירס עם סכין חדה עד שיווצרו כארבע כוסות של גרעיני תירס. מוסיפים את העגבנות, הגבינה והבצל הירוק.
מוסיפים את הרוטב ומערבבים היטב. מומלץ לכסות ולתת לטעמים להתמזג במשך כחצי שעה.