תשכחו מכל המתכונים האחרים לקאפקייקס שוקולד. אחרי המתכון הזה לא תאמינו כמה קל לאפות קאפקייקס ולהוסיף להם ציפוי חמאה שמימי ופשוט להכנה, שלוקח אותו לרמה אחרת
מרכיבים
¾ כוס אבקת קקאו (ללא תוספת סוכר)
¾ קמח
חצי כפית אבקת אפייה
רבע כפית מלח
¾ כוס חמאה
1 כוס סוכר
3 ביצים גדולות
1 כפית תמצית וניל
חצי כוס שמנת חמוצה
לציפוי
¾ כוס חמאה
קצת פחות מ-4 כוסות סוכר
כף חלב
אופן ההכנה
חממו מראש תנור ל-180 מעלות והכינו את התבנית ל-12 מאפינס בעזרת נייר אפייה.
ערבבו בקערה את הקקאו, הקמח, אבקת האפייה והמלח.
בקערה נוספת הקציפו את החמאה עם הסוכר. הוסיפו ביצים בהדרגה ולאחר מכן את תמצית הווניל. ערבבו במיקסר על מהירות נמוכה והוסיפו את תערובת הקמח והקקאו, ולבסוף גם את השמנת החמוצה.
הקדישו ¾ כוס מהתערובת לכל קאפקייק. אפו בין 20 ל-25 דקות, עד שקיסם יוצא מלב הקאמקייפ נקי. לאחר מכן צננו במשך חמש דקות לפחות.
הכינו את הציפוי: הקציפו את החמאה ובאופן הדרגתי הוסיפו סוכר. אם התערובת סמיכה מדי, ניתן למתן עם כפיות החלב. לאחר צינון הקאפקייקס הוסיפו את הציפו לקאפקייקס בעזרת סכין.
בא לכם על עוד מתוקים מופלאים? נסו את המתכונים האלה