מרכיבים
1 כוס קמח לבן
2 ביצים
1 כוס חלב
1 כף סוכר
קורט מלח
1 כף שמן
3 כפות מים
חמאה לשימון המחבת
למילוי הקרפ
גבינת עמק מגוררת (או גאודה, או כל גבינה שאתם יודעים שהילדים אוהבים)
קטשופ (לא חובה)
אופן ההכנה
- מערבבים היטב את כל חומרי הקרפ פרט לחמאה בקערה גדולה.
- מחממים מחבת שטוחה על אש בינונית, ומשמנים במעט חמאה.
- יוצקים מהתערובת למרכז המחבת, ונעזרים במצקת כדי לפזר אותה באופן שווה בתנועות מעגליות עדינות, מהמרכז אל החוץ.
- מפזרים על הקרפ חופן בריא של גבינה, ומשפריצים קצת קטשופ אם רוצים. נותנים לחום להתיך את הגבינה.
- כשהקרפ משחים מצידו התחתון, מגלגלים אותו בעדינות לצורת גליל. חותכים לביסים באמצעות תרווד שטוח, מעבירים לצלחת ומתאפקים לא לחטוף כוויה בלשון עד שהגבינה הלוהטת מצטננת.
מחפשים עוד קצת רעיונות לארוחת בוקר?
קינוח בקלי קלות: בננות מקורמלות
פנקייק אוורירי ומושלם עם פטנט
חביתת חלבונים עם תרד ופטה
#תגיות