לא צריך להיות אייל שני בשביל המתכון הזה. תפוחי אדמה מעוכים, או דרוסים, או איך שלא תקראו להם, הם כנראה הדבר הכי טעים שאפשר להכין בחוסר מאמץ בוטה כל כך
מרכיבים
4 תפוחי אדמה
שמן זית
מלח גס ופלפל שחור
אופן ההכנה
מחממים תנור לחום גבוה (250 מעלות).
בסיר גדול מניחים את תפוחי האדמה ומכסים במים עם מעט מלח. מביאים לרתיחה, ומבשלים עם מכסה כחצי שעה, עד שתפוחי האדמה רכים. מסננים, מניחים על תבנית מכוסה נייר אפייה ומועכים כל תפוד באמצעות מועך פירה כך שישתטח מעט אך לא יתפרק לחלוטין.
משקים בהרבה שמן זית, מפזרים בנדיבות מלח גס ופלפל שחור, ואופים בתנור למשך 5-8 דקות, עד שתפוחי האדמה מקבלים צבע זהוב יפהפה. מסיימים בעוד שלוק קטן של שמן זית.