מרכיבים
1 כוס קינואה
1 קלח תירס טרי
1 בצל סגול או רגיל, פרוס לעיגולים
2 עגבניות בשלות, קצוצות לריבועים
1 פלפל ירוק חריף, קצוץ דק
1 אבוקדו אס, חתוך לקוביות
מלח ופלפל שחור
חופן נענע קצוצה
לרוטב
1 ליים או לימון
1 כפית דבש
½ כפית כמון
1 שן שום, קצוצה דק
3 כפות שמן זית
אופן ההכנה
-
שוטפים את הקינואה היטב. שמים מעט שמן בסיר קטן, ומטגנים את הקינואה כדקה. מוסיפים 2 כוסות מים, ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-15 דקות עד שהיא רכה וכל המים מתאדים. מצננים.
- על מחבת פסים עם מעט שמן צולים את קלח התירס על אש גבוהה. מדי כמה דקות מסובבים כך שכל הצדדים יקבלו צבע. במקביל משחימים גם את עיגולי הבצל עד שמקבלים סימנים יפים מהפסים.
- בצלוחית קטנה מערבבים את כל מרכיבי הרוטב.
- מסירים מקלח התירס את הגרעינים לתוך קערה. מוסיפים את הבצל, העגבניות, הפלפל החריף, הקינואה, מלח ופלפל שחור לפי הטעם, ומערבבים היטב. מתקנים תיבול.
- מוסיפים את קוביות האבוקדו, יוצקים את הרוטב ומערבבים בעדינות (כדי לא לפגוע באבוקדו). לסיום מפזרים מעל נענע קצוצה ומגישים.