מרכיבים
8 תפוחי אדמה
4 גזרים
8 שוקיים עוף
1 ראש שום
2 כפות סילאן
3 כפות רוטב סויה
4 כפות שמן זית
פלפל שחור
אופן ההכנה
-
מחממים תנור ל-180 מעלות.
- שוטפים ומקרצפים היטב את תפוחי האדמה והגזרים. קוצצים גס מאוד, ומניחים בתבנית רחבה.
- מוסיפים את השוקיים לתבנית, יחד עם ראש שום חצוי לשניים.
- בקערה מערבבים סילאן, רוטב סויה, שמן זית וקורט פלפל שחור טרי (אין צורך במלח, הסויה מספיק מלוחה ברוך השם), ויוצקים לתבנית. מערבבים היטב, סוגרים ביריעת אלומיניום ומבשלים בתנור מכוסה במשך כשעה.
- מורידים את כיסוי האלומיניום, וצולים כחצי שעה נוספת עד שהעוף והירקות משחימים יפה (רק נזהרים לא לייבש).