מרכיבים
1 כוס קינואה
1 כף שמן קנולה
2 מלפפונים
1 גזר גדול
1 פלפל ירוק חריף
צרור פטרוזיליה או כוסברה (או שניהם)
צרור נענע
לרוטב
1 לימון
2 כפות רוטב דגים
1 כף דבש
1 כף שמן קנולה או שמן זית
50 גרם בוטנים קלויים, קצוצים
אופן ההכנה
- שוטפים את הקינואה היטב. שמים מעט שמן בסיר קטן, ומטגנים את הקינואה כדקה. מוסיפים 2 כוסות מים, ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-15 דקות עד שהיא רכה וכל המים מתאדים. מצננים.
- קוצצים לקוביות קטנות את המלפפונים, הגזר, והפלפל החריף ושמים בקערה גדולה. קוצצים דק את הפטרוזיליה או הכוסברה והנענע, ומוסיפים לקערה. מאחדים עם הקינואה המבושלת.
- מכינים את הרוטב: מערבבים לימון, רוטב דגים, דבש ושמן, ויוצקים לקערת הסלט. מערבבים היטב.
- מעבירים לצלחת ומפזרים בנדיבות בוטנים מעל.