באמת שלא חייבים להיות צמחונים כדי ליהנות מקציצות בלי בשר. אצלנו בבית מתים על המתכון הזה, מבוגרים וילדים כאחד, וכמעט תמיד אני מכין כמות כפולה כדי שיהיה במקרר. אם רוצים להמנע מטיגון אפשר גם לאפות, רק תקפידו שהקציצות יהיו משומנות היטב
מרכיבים
1 בצל
1/2 כוס קינואה
1 כוס אפונה עדינה קפואה, חלוטה במים רותחים
צרור כוסברה או פטרוזיליה
1 ביצה בינונית
שן שום
2 כפות פירורי לחם
½ פלפל ירוק חריף
מלח ופלפל שחור
כפית שמן שומשום
שמן לטיגון
אופן ההכנה
שוטפים את הקינואה היטב. שמים מעט שמן בסיר קטן, ומטגנים את הקינואה כדקה. מוסיפים כוס מים, ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-15 דקות עד שהיא רכה. מעבירים למסננת ונפטרים משאריות הנוזלים.
במעבד מזון קוצצים את הקינואה המבושלת, האפונה החלוטה וצרור שטוף וקצוץ גס של כוסברה או פטרוזיליה (או שניהם) למרקם גס ולא דייסתי מדי.
מעבירים לקערה ומוסיפים ביצה, שן שום מגוררת, 2 כפות פירורי לחם, פלפל ירוק קצוץ דק, מלח ופלפל לפי הטעם וכפית שמן שומשום. מערבבים היטב, טועמים ומתקנים תיבול. מעבירים למקרר לחצי שעה.
במחבת עמוקה מחממים שמן לטיגון בגובה 2 ס"מ. בזמן שהשמן מתחמם יוצרים מהתערובת בידיים לחות קציצות קטנות ומניחים על נייר אפייה.
מניחים את הקציצות בשמן הרותח בזהירות, ומטגנים כ-2 דקות מכל צד. נזהרים לא לשרוף.
מגישים לצד איולי שום, יוגורט, חרדל חריף וטוב, או סתם רבע לימון.