מרכיבים
לבצק
2.5 כוסות קמח לבן
2 כפיות מלח
1/2 כפית שמרי אינסטנט יבשים
280 מ"ל מים
לפיצה
4 כפות שמן זית
1.5 כוסות של רוטב עגבניות (עדיף ביתי, כמו במתכון המצויין והפשוט הזה)
2 כוסות פירורי מוצרלה או גבינת עמק
תוספות כיד הדמיון הטובה עליכם: זיתים, פפרוני, פטריות, ארוגולה, אנשובי וכן הלאה
אופן ההכנה
- מערבבים בקערה את כל מרכיבי הבצק עד שמגיעים למרקם אחיד ולח. מכסים במגבת ומניחים לתפיחה כ-8 שעות.
- מצפים 2 מחבתות שניתן להכניס לתנור, כל אחת ב-2 כפות שמן זית.
- מחלקים את תערובת הבצק לשני כדורים באמצעות ידיים משומנות.
- לוקחים את אחד הכדורים ומכסים אותו בשמן באמצעות הידיים. מניחים על גבי המחבת המשומן, ומותחים את הבצק באמצעות לחיצה כך שיכסה את כל קוטר המחבת. חוזרים על הפעולה עם הכדור השני, על המחבת השניה.
- עוטפים את המחבתות בפלסטיק נצמד או צלחת, ומניחים בצד לשעה-שעתיים נוספות, לתפיחה שנייה.
- מחממים תנור לחום המקסימלי.
- מכסים כל אחת מהפיצות ברוטב העגבניות שלכם, בשפע של גבינה איכותית ובתוספות שבחרתם.
- כשהתנור לוהט, ורק אז, מכניסים את המחבתות לתנור על המדף הנמוך ביותר, לאפייה של 10-15 דקות, עד שהפיצות נראות כמו הדבר הכי טעים בעולם.
- מחכים 5 דקות כדי לא לחטוף כוויה בלשון. מחלצים את הפיצותת מהמחבת, מקשטים בקצת עלים ירוקים ופורסים. בתיאבון 🙂
על הדרך, קבלו מתכון נוסף לפיצה: פיצה פיתה על הגז
#תגיות