כשהקיץ מגיע זה הזמן להכין ממגוון העגבניות הבשלות שמציפות את השוק רוטב נהדר. מתכון קליל וארומטי שאפשר לזרוק על פסטה מהירה, או לאחסן בצנצנת ולשמור לשעת הצורך ממש כמו באיטליה
מרכיבים
1 בצל בגודל בינוני
קילו עגבניות קלופות וקצוצות, או שתי פחיות שימורים במשקל 400 גרם
2 שיני שום, כתושות
1 כפית חומץ בלסמי או יין אדום
1 חופן עלי בזיליקום
אופן ההכנה
שמים סיר על אש בינונית עם מעט שמן זית, ומבשלים בו את העגבניות והבצל כשבע דקות.
מוסיפים את השום והחומץ, מערבבים עם מלח ופלפל וממשיכים לבשל עוד 15 דקות על אש נמוכה עם מכסה סגור.
קוצצים את עלי הבזיליקום ומוסיפים אותם לסיר. מערבבים ומוזגים מיד על פסטה שאתם אוהבים, או שומרים בצנצנת אטומה במקרר כשבוע.