ברור שאפשר לקנות חטיפי תפוחי אדמה בכל מכולת או סופר, אבל שום דבר לא ישתווה לטעמם של צ׳יפס דקיקים שהכנתם זה עתה, עם המליחות שאתם אוהבים ובלי תוספים מלאכותיים. ואם אתם מעדיפים להמנע מטיגון, אפשר גם לאפות!
מרכיבים
1 ק״ג תפוחי אדמה
שמן לטיגון
מלח
אופן ההכנה לטיגון
חותכים את תפוחי האדמה לפרוסות דקות (3 מ״מ) בעזרת מנדולינה, או בסבלנות עם סכין חדה.
מניחים את הפרוסות בקערה גדולה ושוטפים בהרבה מים, עד שהם נקיים. משרים בקערה במשך חצי שעה.
מסננים את פרוסות התפודים ומעבירים למגבת מטבח יבשה. מייבשים היטב.
במחבת רחבה ועמוקה מחממים שמן לטיגון בגובה 3 ס״מ. כשהשמן רותח זורקים פנימה בזהירות חופן מהפרוסות. מקפידים שלא לטגן יותר מדי בבת אחת.
כשהצ׳יפס זהובים מוציאים אותם מהמחבת בעזרת כף מחוררת. מעבירים לנייר סופג ומתבלים מייד במלח, כשהצ׳יפס עדיין מבעבעים.
מטגנים באותו אופן את שאר הפרוסות.
התפוצ׳יפס הביתיים שלכם ישמרו על פריכות במשך כמה ימים בכלי סגור, אבל כנראה שיחוסלו הרבה קודם.
אופן ההכנה לאפייה
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מניחים בתבנית נייר אפייה משומן. מניחים את פרוסות התפודים (לאחר שספגתם מהם את הנוזלים), מרססים בשמן או שמורחים בזהירות, ומפזרים מלח.