כשצולים אספרגוס בתנור הוא שומר על מרבית הערכים התזונתיים שבו, ועל הדרך גם יוצאים ממנו הטעמים המושלמים של אחד הירקות הכי מלכותיים בשוק. חוץ מזה, מדובר במתכון קל במיוחד, אבל עדיין נראה מיליון דולר
מרכיבים
צרור אספרגוס טרי 2 כפות שמן זית או 40 גר' חמאה לימון מלח גס פלפל גרוס מעט גבינת פרמז׳ן פגילוף
אופן ההכנה
כמו תמיד באספרגוס, קודם כל חולטים: מעמידים סיר מים ובמקביל מחממים תנור על 200 מעלות.
כשהמים בסיר רותחים מניחים בהם את גבעולי האספרגוס ל-2 דקות. חולטים את האספרגוס ממש מעט כי הוא הולך לבלות בתנור.
לאחר מכן מעבירים לתנור לצלייה: מכניסים את האספרגוס לתבנית, שופכים מעט שמן זית, מלח גס, ומעט פלפל. מכניסים לתנור בחום גבוה ל-5-7 דקות, עד שישנם סימני צריבה על הגבעולים.