כל הירקות במתכון הזה נשארים על האש קצת יותר ממה שהם רגילים, ומקבלים עומק מענג של חריכה. שילוב איטלקי יווני שיעלה לכם חיוך של אושר על הפנים, ושכיף להכין לא פחות מלאכול
מרכיבים
250 גרם פסטה קצרה שאתם אוהבים 2 פלפל אדום 8 גזעי ברוקומיני 2 גזר 2 זוקיני 1 פלפל ירוק חריף 100 גרם פטה עזים או כבשים שמן זית מלח גס ופלפל שחור
אופן ההכנה
מרתיחים ליטר מים, מוסיפים מלח ומבשלים את הפסטה על פי הוראות היצרן. מסננים ומצננים (אפשר לערבב עם קצת שמן זית כדי שלא יידבק).
מחממים תנור על מצב גריל עליון לחום מקסימלי וחותכים כל פלפל לארבע צלעות. כשהתנור חם מניחים את הפלפל עם הקליפה כלפי מעלה על תבנית עם נייר אפייה, ושמים בקומה העליונה, הכי קרוב לגריל. חורכים כ-10 דקות עד שהקליפה שרופה, שמים את חתיכות הפלפל בתוך שקית סנדוויץ׳ לעשר דקות.
מלהיטים מחבת פסים עם קצת שמן זית, וצורבים עליהגזעי ברוקומיני, זוקיני, ופלפל ירוק חריף שלם, עד שהם צרובים היטב, ומקבלים סימני חריכה סקסיים.
קולפים רצועות מהגזרים בעזרת קולפן וחורכים גם כן על מחבת הפסים.
מוציאים את הפלפל הקלוי מהשקית ומקלפים ברשלנות את הקליפה השרופה (הרשלנות הכרחית כאן, כדי שיישאר קצת חתיכות מהקליפה השרופה והטעימה).
קוצצים את הפלפל האדום והירוק לרצועות ואת הזוקיני לקוביות. את גזעי הברוקומיני חותכים לאורך לרבעים, ומפרידים מהפרחים.
מרכיבים את הסלט: מאחדים את הפסטה עם הירקות השרופים ומפוררים 100 גרם פטה. יוצקים שמן זית בשפע, מלח גס ופלפל שחור, ומגישים מיד.