סלט חמים של אורז, עגבניות וארטישוק משומר
אם יש לכם שאריות אורז, הסלט הזה הוא פיתרון מושלם, אבל שווה גם להעמיד סיר אורז במיוחד
מאת: אהרוניאם יש לכם שאריות אורז, הסלט הזה הוא פיתרון מושלם, אבל שווה גם להעמיד סיר אורז במיוחד
מאת: אהרוני1 כוס אורז
½ כפית פפריקה מתוקה
8 עגבניות מגי או תמר בשלות
חופן גדול עלי נענע
צנצנת ארטישוק משומר בשמן זית
50 גרם שקדים מולבנים (שלמים, פרוסים או חצויי)
1 פלפל ירוק חריף (לא חובה)
שמן זית
מלח גס ופלפל שחור
בסיר קטן מביאים לרתיחה כוס אורז עם 2 כוסות מים, כף שמן זית, מעט מלח ו-½ כפית פפריקה, בשביל הצבע. מבשלים מכוסה על אש קטנה כ-20 דקות, ומורידים מהאש לכ-10 דקות נוספות עם מכסה סגור.
מניחים מחבת על אש בינונית וקולים 50 גרם שקדים מולבנים במשך כ-8 דקות. מערבבים מדי פעם ונזהרים לא לשרוף.
חותכים 8 עגבניות לשמיניות, ומעבירים לקערה. קוצצים את הנענע דק ומוסיפים לקערה. חותכים את הארטישוקים לחצאים ומוסיפים פנימה. אם משתמשים בפלפל ירוק חריף, קוצצים אותו דק ומוסיפים.
מוסיפים את האורז המבושל בעודו חמים ומערבבים היטב. יוצקים בנדיבות מהשמן שבו שומרו הארטישוקים, ממליחים ומפלפלים לפי הטעם.
מעבירים לצלחות הגשה, וזורים מעט שקדים קלויים מעל.