היתרון הכי גדול של פריטטה זה שהיא טעימה גם קרה, אז גם אם אתם מכינים אותה רק לעצמכם, אל תתקמצנו על הביצים. תוכלו לאכול את המנה השניה מחר. או עוד שעתיים
מרכיבים
3 כפות שמן זית
1 בצל
4 ביצים
רבע כוס חלב
10 פרחי ברוקולי או ברוקומיני
½ כוס אפונה קפואה
50 גרם פטה
מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה
מחממים תנור ל-180 מעלות.
חולטים 10 פרחי ברוקולי או ברוקומיני במים רותחים במשך 5 דקות. מסננים ושוטפים במים קרים לעצירת הבישול. אם רוצים להגדיל ראש אפשר לצרוב אותם על מחבת פסים. אם לא, מניחים בצד. חולטים גם ½ כוס אפונה במים רותחים ומסננים.
במחבת גדולה שאפשר להכניס לתנור מחממים 3 כפות שמן זית. קוצצים את הבצל גס ומקפיצים על אש בינונית.