מרכיבים:
120 גרם דבש (1/3 כוס + כף)
1/2 כוס סוכר חום
1/3 כוס שמן
1/4 כפית קינמון טחון
1/8 כפית ג’ינג’ר יבש טחון
מעט הל טחון
מעט ציפורן טחונה
1 ביצה L
2 כוסות + 4 כפות קמח
1 כפית אבקת אפייה
1 כפית אבקת סודה לשתייה
120 ג' אבקת סוכר
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מחממים את הדבש על הגז או במיקרו עד שהוא נעשה נוזלי ונוח לעבודה.
- בקערה גדולה טורפים דבש, סוכר, שמן, תבלינים וביצה עד ליצירת תערובת אחידה.
- מוסיפים קמח, אבקת אפייה וסודה לשתייה ומערבבים רק עד לאיחוד המרכיבים. משטחים על גבי ניילון נצמד ועוטפים היטב. מצננים במקרר במשך כשעה על מנת לאפשר לבצק לנוח.
- יוצרים מהבצק כדורים קטנים, מגלגלים באבקת סוכר ומסדרים בתבנית התנור מרופדת בנייר אפייה. אופים במשך כ -10 דקות עד שנוצרים בקעים בעוגיות.
- מאפשרים לעוגיות להצטנן לפני שמחלצים מהתבנית. שומרים בכלי אטום.
עוד מתכונים לעוגיות קלאסיות וטעימות:
עוגיות שקדים פריכות ונפלאות
עוגיות ביסקוטי קלאסיות ממש כמו באיטליה
עוגיות טחינה טבעוניות וממכרות במיוחד
אוהבים לאפות?
המתכונים הכי טובים של ארז קומרובסקי מחכים לכם באתר לבשל כמו שף
#תגיות