מרכיבים
200 גרם שעועית ירוקה רחבה – ללא הקצוות, חצויה לשניים
200 גרם שעועית ירוקה או צהובה – ללא הקצוות
2+4 כפות שמן זית
3 שיני שום, מגוררות
מיץ מלימון שלם
מלח גס ופלפל שחור
אופן ההכנה
- חולטים את השעועית במים רותחים למשך 5-8 דקות. טועמים שהשעועית התרככה מעט, אבל עדיין שומרת על קריספיות. במידת הצורך חולטים עוד קצת (זכרו שהיא עוברת הקפצה אחר כך).
- מסננים את השעועית ומצננים תחת מי ברז קרים. מייבשים בעזרת מגבת מטבח.
- מחממים 2 כפות שמן זית במחבת גדולה, ומקפיצים את השעועית כמה דקות, רק עד לקבלת צבע וניחוח. מעבירים לקערה, מתבלים בשמן זית, שום, מיץ לימון, מלח גס ופלפל שחור ומערבבים. מעבירים לקערת הגשה ואוכלים בטמפרטורת החדר.
עוד סלטים כיפיים בקלי קלות:
סלט פסטה ים תיכוני עם זיתים, ארוגולה וגבינת פטה
סלט סלק חי, מרענן ועוקצני לימי הקיץ החמים
סלט קישואים וארוגולה רענן ויפהפה לימי האביב
מוכנים לעוד?
המתכונים הכי טובים של ארז קומרובסקי מחכים לכם באתר לבשל כמו שף
#תגיות