4 חלבונים או 3 ביצים
4 כפות חלב
כפית חמאה
כפית שמן זית
חופן עלי תרד שטופים
50 ג׳ פטה כבשים או עזים
מלח ופלפל שחור
טורפים בקערה 4 חלבונים או 3 ביצים עם 4 כפות חלב.
מניחים מחבת על אש גבוהה ומוסיפים כפית חמאה וכפית שמן זית. קוצצים גס חופן עלי תרד, ומאדים תוך כדי ערבוב.
ֿכשהתרד מתרכך ומגיר נוזלים יוצקים את תערובת הביצים והחלב. מפוררים בעדינות 50 גרם פטה, ומתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם.
מטגנים על אש גבוהה כ-3 דקות. מכסים את המחבת, מנמיכים את האש ומטגנים 4 דקות נוספות, עד שצדו העליון של האומלט מתגבש והפטה מותכת פנימה.