אין קל ומספק מלהכין גבינה טעימה במטבח הביתי. כל מה שתצטרכו זה חלב, יוגורט וחומץ, ואז לתת לפלאי הטבע לעבוד בשבילכם כדי ליצור גבינה ביתית במרקם וטעם משגעים
מרכיבים
3 ליטר חלב 3%
100 מ"ל יוגורט
1/4 כוס חומץ
2 כפות מלח
אופן ההכנה
מחממים את החלב בסיר גדול תוך כדי בחישה מתמדת, ומביאים אותו רק עד לסף רתיחה. מורידים את הסיר מהאש ומוסיפים את היוגורט, גם כן, תוך כדי בחישה בתנועות רחבות ומעגליות.
מוסיפים את החומץ באיטיות, תוך כדי המשך הערבוב, הפעם בעדינות, ומתבוננים נפעמים בשכבת הגבן שמתחילה להיווצר.
מניחים בצד ל-10 דקות לפני שמוסיפים את המלח. מערבבים בעדינות רבה, ואז מעבירים את הגבן בעזרת כף מחוררת למסננת גבינה או חיתול בד. מניחים לנוזלים להתנקז ולגבינה להתמצק במשך כשעה. בשלב זה אפשר להעביר אותה לכלי אטום ולשמור במקרר כשבוע ימים.
ניראת יופי של גבינה
מה המשקל הסופי בערך ?