מרכיבים
1 כוס חלב
250 גרם חמאה מומסת
4 ביצים
3 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפייה
קורט מלח
2 כוסות סוכר
1 כוס מים רותחים
100 גרם אבקת קקאו מאיכות טובה (לא שוקולית חלילה)
לציפוי
150 מ"ל שמנת מתוקה
150 גרם שוקולד מריר קצוץ גס
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-170 מעלות.
- בקערה גדולה שמים חלב, חמאה מומסת וביצים וטורפים היטב.
- בקערה נפרדת מנפים את הקמח ומוסיפים אבקת אפייה, סוכר וקורט מלח. יוצקים את התערובת הרטובה לתערובת הקמח ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. מקפידים לא לערבב יותר מדי – רק שלא יהיו גושים נראים לעין.
- ממיסים את אבקת הקקאו במים הרותחים ומוסיפים לבלילה. מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
- יוצקים לתבנית מלבנית (אני משתמשת ב-33 על 27, אבל גם תבנית עגולה גדולה תהיה טובה) מרופדת בנייר אפייה. אופים כ-45 דקות, עד שקיסם יוצא כמעט נקי, עם מעט פירורים לחים.
- להכנת הציפוי, מביאים את השמנת המתוקה לסף רתיחה. יוצקים על השוקולד ומערבבים עד להמסה. יוצקים על העוגה ומניחים לה ולציפוי להתייצב. אם חוגגים יומולדת, וגם אם לא, מקשטים במלה סוכריות צבעוניות.
עוד עוגות טעימות במיוחד:
עוגת גבינה אפויה אוורירית כמו של פעם
קרם בוואריה מהסרטים
עוגת תפוחים מטריפה וקלה להכנה
אוהבים להכין עוגות בבית?
נסו את המתכונים הכי טובים של מיקי שמו, האופה של המדינה, באתר לבשל כמו שף