מרכיבים
5 דפי פילו מופשרים לפי הנחיות היצרן
50 גר' חמאה מומסת + 3 כפות שמן זית
150 ג' גבינה קשה שאוהבים (קשקבל או גאודה למשל)
100 ג' גבינה בולגרית/פטה מפוררת
חבילת עלי תרד טריים (או לחלופין 8-10 מדליוני תרד קפואים, מופשרים)
1 ביצה L
3/4 כוס חלב
מלח, פלפל שחור, אגוז מוסקט
אופן ההכנה
- מפשירים את דפי הפילו מראש על פי הוראות היצרן, חוצים לאורך ומכסים במגבת לחה כדי שלא יתייבשו תוך כדי העבודה (חשוב!).
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- בכלי קטן ממיסים חמאה עם שמן זית. קוצצים את התרד הטרי לרצועות ומאדים לריכוך, או לחלופין מפשירים את התרד הקפוא וסוחטים מנוזלים עודפים. בקערה גדולה מאחדים עם הגבינות.
- מרכיבים את השושנים: מניחים כל עלה פילו כשצדו הרחב פונה אלינו ומברישים בשכבה דקה של שמן זית עם חמאה. מניחים תלולית דקה ממלית הגבינה והתרד לרוחב העלה, במרחק של כ-3 ס"מ מהקצה התחתון. מקפלים בעדינות את מלבן הפילו שלושה קיפולים ליצירת פס רחב שבתחתיתו נמצא המילוי (לא מהדקים). מעמידים את הדף המקופל כך שהגבינה תהיה למטה ומגלגלים לשושנה בצורה עדינה ורפויה ומניחים בתבנית 24 עגולה. ממשיכים כך עד לסיום דפי הפילו ומלית הגבינה, ומצמידים את השושנים זו לצד זו עד לכיסוי התבנית.
- מערבבים בכלי נוח למזיגה ביצה עם חלב ומתבלים במלח, פלפל שחור ואגוז מוסקט. מוזגים את הבלילה הנוזלית באופן אחיד מעל השושנים. אופים ב-180 מעלות בתנור שחומם מראש עד שתחתית המאפה תשחים והשושנים יהיו זהובות.
עוד מאפים שכיף להכין ועוד יותר כיף לזלול:
מאפינס דלעת מושלמים וריחניים להפליא בקלי קלות
מגולגלות תמרים של סבתא
קיש בצלים עם בצק פטנט
רוצים עוד מאפים?
המתכונים הכי טובים של המאסטר מיקי שמו מחכים לכם באתר לבשל כמו שף
#תגיות