מרכיבים
1 שן שום, קלופה וחצויה
1 כוס חלב
1 כף מיץ לימון
1 כף רוטב ווסטרשייר (לא חובה)
1 כף קמח או קורנפלור
200 גרם גבינת צ'דר מגוררת
200 גרם גבינת גאודה או אמנטל מגוררת
לחם טוב או בגט, חתוך לקוביות גדולות
שיפודי עץ
אופן ההכנה
- מורחים את הדפנות של סיר כבד (או סיר פונדו, כמובן, אם יש) בשום, כדי שייקבל את ניחוח השום.
- על אש נמוכה מחממים חלב, מיץ לימון, רוטב ווסטרשייר וכף קמח או קורנפלור, ומביאים לרתיחה עדינה ביותר.
- מוסיפים את שני סוגי הגבינות המגוררות ומערבבים בסבלנות, עד שהן נמסות ונוצר פונדו בעל מרקם מפנק וצבע מוזהב.
- (בהנחה שאין לכם ערכת פונדו) מעבירים את הפונדו לקערת הגשה. ממלאים סיר שהקערה יכולה לעמוד עליו במים רותחים, ומניחים עליו את הקערה בזמן שטובלים את פיסות הלחם או הבגט בגבינה המומסת בעזרת שיפודי עץ.
עוד מתכונים מפנקים במיוחד:
מאק אנד צ’יז: מקרוני וגבינה מושחת במיוחד, כמו באמריקה
פירה תפוחי אדמה מושלם ורך כמו משי
שוקו חם עם מרשמלו וקוביות שוקולד לפינוק אמיתי ומחמם
אוהבים להתפנק בבית?
המתכונים הכי מפנקים של השפים הכי טובים בישראל מחכים לכם באתר לבשל כמו שף
#תגיות