עלי בזיליקום – צרור וחצי או שתי כוסות
צנוברים/אגוזי מלך – חצי כוס (אפשר לגוון עם סוגי האגוזים)
גבינת פרמז׳ן – כוס אחת מלאה בקוביות או חצי כוס מלאה בגבינה מגוררת דחוסה
שום – 2 או 3 שיניים
שמן זין – רבע כוס
מיץ לימון – טיפ טיפה רק שלא ישחיר
מלח לפי הטעם
במכתש ועלי: מכניסים את כל המצרכים חוץ משמן הזית ומיץ הלימון ומכתש ומתחילים לכתוש. לאט לאט ובהדרגה מוסיפים גם את הנוזלים עד שישנו ממרח סמיך
בבלנדר/בלנדר מוט: מרכזים את כל המצרכים וטוחנים בפולסים קצרים עד שמתקבל ממרח מחוספס אך אחיד במרקם.