מרכיבים
2 שקיות (24 גרם) ג'לטין
1.5 כוסות חלב
4 ביצים בינוניות, מופרדות
2/3 כוס סוכר + 1 כף סוכר
2 מיכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה
2 כפיות תמצית וניל
50 גרם אגוזי מלך שבורים לפירורים דקים
סירופ שוקולד (הכי כיף סירופ קנוי, נותן טעם של פעם)
אופן ההכנה
- בסיר קטן מחממים את החלב עם הג'לטין על אש נמוכה. מערבבים ומביאים עד לסף רתיחה, ומורידים מהאש. מוסיפים את החלמונים וכף סוכר, ומערבבים עד להטמעה.
- מקציפים את החלבונים עם 2/3 כוס סוכר עד שמתקבל קצף חלומי ויפהפה. מעבירים לקערה גדולה ומניחים בצד.
- שוטפים היטב את קערת המיקסר, ומקציפים את השמנת עם תמצית הווניל עד לקבלת קצפת יציבה ואוורירית. מערבבים פנימה את תערובת החלב והג'לטין. בעזרת לקקן או כף עץ מקפלים פנימה את החלבונים המוקצפים, עד שמתקבל קרם אחיד. לא מערבבים יותר מדי.
- יוצקים את הקרם לתבנית מלבנית, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-3 שעות לפחות, עד שהקרם מתייצב ומתמצק. מפזרים אגוזי מלך וסירופ שוקולד, חותכים לקוביות נדיבות ומגישים. בתיאבון!
עוד קינוחים קלאסיים:
קינוח טפיוקה וחלב קוקוס כמו של בית תאילנדי
עוגת תפוחים מטריפה וקלה להכנה
עוגיות ביסקוטי קלאסיות ממש כמו באיטליה
אוהבים מתוקים?
המתכונים הכי טובים של קרין גורן מחכים לכם באתר לבשל כמו שף
#תגיות