עוגת מצות כמו שעוגת מצות צריכה להיות: מהירה, כיפית, עמוסה בשוקולד וכמובן טעימה רצח. אצלנו מכינים את העוגה הזאת לפחות פעמיים לאורך פסח, והילדים משתגעים על זה
מרכיבים
1 מיכל שמנת מתוקה
300 גרם שוקולד מריר
1 כף סוכר
קורט מלח
7-8 מצות
1 כוס חלב
אופן ההכנה
בסיר קטן מביאים את השמנת לסף רתיחה. יוצקים אותה על השוקולד המריר ומערבבים עם כף סוכר ומלח עד להמסה מלאה. מצננים.
יוצקים את החלב לתבנית רחבה, וטובלים בו את המצות אחת אחת לכמה שניות (לא טובלים יותר מדי זמן, אחרת המצות יהיו רכות מדי).
בתבנית נפרדת מניחים מצה, ומורחים אותה בשוקולד. חוזרים על הפעולה עם שאר המצות והשוקולד, ומסיימים בשכבה נדיבה של שוקולד. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות לפני שפורסים. חג שמח!