מרכיבים
1 חציל בינוני יפה ומוצק
2 שיני שום
3 כפות טחינה
2 כפות שמן זית
מיץ מחצי לימון
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
חופן עלי פטרוזיליה קצוצים
אופן ההכנה
- קולים את החציל בסבלנות על להבה גבוהה או על המנגל מכל צדדיו, עד שהוא רך מאוד וקליפתו נשרפת. זה השלב המורכב ביותר במתכון, אבל החיוני ביותר, כי קליית החציל מעניקה לו את הטעם החרוך והנחשק. מעבירים את החציל למסננת מעל קערה גדולה כדי שיגיר נוזלים וייצטנן מעט.
- מסירים את העוקץ מהחציל ומעבירים אותו למשטח קיצוץ גדול (אפשר כמובן גם לעבד את כל המרכיבים במעבד מזון, אבל המרקם יהיה חלק ופחות "כפרי"). קוצצים את החציל בקליפתו עם שיני השום ומעבירים לקערה. מוסיפים טחינה, שמן זית, מיץ לימון מלח ופלפל שחור. מערבבים, מתקנים תיבול ומגישים עם הרבה פטרוזיליה טרייה מעל, לצד לחם ביתי טרי וטוב.
עוד דברים שכיף לשים על הלחם:
ממרח אפונה וטחינה טבעוני ובריא
גוואקמולי: ממרח אבוקדו מקסיקני כמו שצריך
חומוס ביתי, טעים ונהדר בלי חוכמות: 5 דקות ומוכן
ממרח קישואים ובצל מטוגן שאי אפשר להפסיק לזלול
בא לכם עוד?
המתכונים הטובים ביותר של השפים והמסעדות המובילים בישראל מחכים לכם באתר לבשל כמו שף
#תגיות