מרכיבים
1 בקבוק יין אדום יבש
1.5 כוסות סוכר
2 כוסות מים
1/2 כוס מיץ תפוזים
קליפה מגוררת מתפוז אחד
1 מקל קינמון
1/2 כפית הל (לא חובה)
4 אגסים מוצקים, מקולפים
להגשה: קצפת, גלידת וניל או פנקייק אוורירי
אופן ההכנה
- בסיר בינוני מביאים לרתיחה יין, סוכר, מים, מיץ תפוזים, קליפת תפוז, קינמון והל.
- מנמיכים את האש, מוסיפים את האגסים ומבשלים ברתיחה מתונה 25-30 דקות, עד שהאגסים רכים. מוציאים את האגסים באמצעות כף מחוררת.
- מגבירים את האש בסיר ומצמצמים את הנוזלים בחצי, כ-20 דקות, עד שהרוטב הופך סמיך מעט.
- מסדרים אגס בצלחת הגשה או על גבי פנקייק, מוסיפים קצפת או גלידה ומסיימים בשלוק של הרוטב האדום והסמיך. בתיאבון!
עוד קינוחים קלים:
עוגת תפוחים מטריפה וקלה להכנה
עוגיות שלג יפהפיות
עוגיות ריבה אלגנטיות וקלות להכנה
רוצים עוד?
המתכונים הטובים ביותר של השפים והמסעדות המובילים בישראל מחכים לכם באתר לבשל כמו שף
#תגיות