אם אתם אוהבים שום ואין לכם כזה במזווה דרך קבע, אתם עושים משהו לא בסדר. האמת היא שגם אם אתם לא אוהבים שום זה מוזר, כי שיטת הבישול האיטית הזאת מוציאה מהשום חלק מהעוקץ שלו, מעדנת ומעגלת את הטעמים שלו
טבעוני
צמחוני
ללא גלוטן
מרכיבים
2 ראשי שום, מפורקים לשיניים
ֿשמן זית
½ כפית מלח
גבעול טימין טרי
אופן ההכנה
בסיר קטן שמים את שיני השום, ½ כפית מלח וגבעול טימין, ומכסים בשמן זית.
מבשלים על האש הכי נמוכה שיש לכם, ומוודאים שהשמן לא רותח מעבר לבעבוע עדין ביותר. מבשלים כ-45 דקות ומערבבים מדי פעם, עד שהשיניים רכות אבל לא משחימות.
מצננים, שולפים את גבעול הטימין, ומעבירים את תכולת הסיר לצנצנת.
או סוף סוף מתכון ראוי לקונפי שום. תודה…