מרכיבים
2 תפוחים מזן שאוהבים, קלופים ונטולי גרעינים
2 ביצים
3/4 כוס סוכר
4 כפות שמן ניטרלי
200 גרם קמח (כוס+3/4)
200 מ”ל יוגורט
4 כפיות אבקת אפייה
1 כפית קינמון + 3 כפות סוכר חום, מעורבבים
40 גרם חמאה
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים בחמאה תבנית אפייה קפיצית.
- חוצים את התפוחים הנקיים ופורסים לפרוסות לרוחב. מעבירים לקערה עם מעט מיץ לימון, על מנת שישמרו על צבעם.
- מקציפים במיקסר את הביצים והסוכר עד למרקם אוורירי ובהיר. מוסיפים בהדרגה את היוגורט, הקמח ואבקת האפייה עד למרקם אחיד.
- מעבירים את הבלילה לתבנית, ומפזרים בתוכה את פרוסות התפוחים. זורים מעל את תערובת הסוכר והקינמון, ומשבצים קוביות קטנות של חמאה.
- אופים כ-45 דקות עד שהעוגה מזהיבה וקיסם יוצא נקי ממרכזה. מצננים מעט לפני שמחלצים מהתבנית, ומגישים עם קרם פרש או כדור גלידה וניל.
עוד עוגות משגעות בקלי קלות:
עוגה בחושה עם פירות יבשים שמכינים בצ’יק צ’ק
עוגת תפוזים בחושה בקלי קלות
עוגת הדבש האגדית של סבתא נורית
אוהבים אפייה?
המתכונים הטובים ביותר של קרין גורן מחכים לכם באתר לבשל כמו שף
המתכונים הכי טובים של מיקי שמו באתר לבשל כמו שף
#תגיות
עוגה מושלמת! קלה להכנה, טעימה בטירוף…והריח משגע!! תודה רבה.