מתכון שתמיד מצליח לכדורי קניידלך קלילים ואווריריים שאף שולחן חג וקערת מרק עוף לא שלמים בלעדיהם. זה המתכון הקבוע של סבתא נורית, והוא נוסה בהצלחה עשרות פעמים
מרכיבים
1 כוס קמח מצה
1 כפית מלח
2 כפיות אבקת אפייה
4 ביצים
4 כפות שמן
אופן ההכנה
בקערה גדולה מערבבים את כל המרכיבים היבשים – קמח מצה, מלח ואבקת אפייה.
בקערה נפרדת טורפים את הביצים עם השמן. מוסיפים לקערת היבשים ומערבבים בעזרת מזלג עד לאיחוד המרכיבים בלבד. מקפידים לא לערבב יותר מדי, אחרת הקניידלך יצאו קשים מדי. מעבירים למקרר לשעה כדי שהבלילה תתייצב.
מרתיחים מים בסיר גדול. יוצרים כדורים בגודל כדורי פינג-פונג מהתערובת ומפילים אותם בעדינות למים הרותחים. כשכל הקניידלך מתחילים לצוף, מנמיכים את האש ומבשלים ברתיחה מתונה למשך חצי שעה נוספת. מוציאים בעדינות את הקניידלך באמצעות כף מחוררת.