מרכיבים
250 גרם שוקולד מריר
50 גרם חמאה מומסת
100 גרם סוכר
3 ביצים
220 גרם קמח תופח
1 כפית תמצית וניל
קורט מלח
100 גרם אבקת סוכר
אופן ההכנה
- ממסים את השוקולד במיקרוגל או בקערת בן-מארי, ומניחים לו להצטנן.
- מוסיפים את החמאה המומסת, הסוכר, הביצים, הקמח, תמצית הווניל והמלח, ומערבבים היטב עד לקבלת מרקם אחיד. מעבירים את הבלילה למקרר ל-3 שעות, כדי שתתמצק.
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- יוצרים מהבלילה שהתקשתה במקרר כדורים קטנים בקוטר 3-4 ס"מ. שמים את אבקת הסוכר בצלחת עמוקה, ומגלגלים בתוכה את הכדורים עד שהם מצופים כולם במעטה לבן.
- מרפדים תבנית בנייר אפייה, ומניחים את הכדורים במרווחים נדיבים זה מזה. אופים כ-10 דקות, עד שהעוגיות תופחות ומתבקעות. מצננים לגמרי ושומרים בכלי אטום.
עוד עוגיות נפלאות במינימום מאמץ:
עוגיות ריבה אלגנטיות וקלות להכנה
עוגיות ביסקוטי קלאסיות ממש כמו באיטליה
עוגיות טחינה טבעוניות וממכרות במיוחד
שומשומיות: עוגיות שומשום משגעות ומלאות בריאות שמכינים במהירות הבזק
אוהבים לאפות?
המתכונים הכי טובים של קרין גורן באתר לבשל כמו שף
המתכונים הכי טובים של מיקי שמו באתר לבשל כמו שף